Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Με ερώτηση που κατέθεσε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008 προς τον Υπουργό Μεταφορών, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης θέτει το θέμα της μη ένταξης της αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Λήμνος στις επιδοτούμενες γραμμές. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Μεταφορών
κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Το νησί της Λήμνου τα τελευταία χρόνια βιώνει έντονα την απομόνωση εξαιτίας του αποσυντονισμού των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Πέραν της μείωσης και των συχνών ακυρώσεων δρομολογίων, η παροχή υπηρεσιών από υπέργηρα σκάφη με ανεπαρκές προσωπικό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Λήμνου να αισθάνονται πολίτες τριτοκοσμικής χώρας.
Την τραγική κατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λήμνου με την υπόλοιπη Ελλάδα έρχεται να επιβαρύνει η νέα προκήρυξη για τις επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές.  Στην πρόσκληση υποβολής προσφορών που είδε το φως της δημοσιότητας δυστυχώς, η αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιδοτούμενες γραμμές.
Δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στα οποία είχα αναφερθεί και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, στιγματίζουν τις περικοπές χειμερινών αεροπορικών δρομολογίων προς τη Λήμνο.
Η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Λήμνου επιβάλλεται να ενταχθεί στις επιδοτούμενες γραμμές, όπως γίνεται με τις συνδέσεις Θεσσαλονίκης – Χίου και Θεσσαλονίκης – Σάμου.

 


Με βάση τα παραπάνω:

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1) Δεδομένου της ακτοπλοϊκής απομόνωσης που βιώνει το νησί της Λήμνου, γιατί δεν εντάξατε στις επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λήμνος;
2) Σε ποιες ενέργειες και με ποιόν χρονικό ορίζοντα θα προχωρήσει το  Υπουργείο Μεταφορών ώστε να γίνει επιτέλους ένας ορθολογικός ολοκληρωμένος σχεδιασμός των συγκοινωνιακών συνδέσεων των νησιών και να πάψει ο τεμαχισμός του Αιγαίου και ο διαχωρισμός των νησιών σε κατηγορίες;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ